Laatste Nieuws

Vanaf maandag 19 april jl. hebben wij weer officieel toestemming van de gemeente om, conform de coronaregels, training te verzorgen aan onze groepen op aangepaste locaties.

Buienradar

Donderdag Jeugdgroep – Griftpark

 

 


Foto Griftpark   Foto Griftpark


 

 

Het is een van de nieuwste ontwikkelingen binnen het hardlopen: kinderen die aan hardlopen doen.

Nog niet zo lang geleden was men er van overtuigt dat kinderen op hardloopgebied zich enkel aan korte afstanden mochten wagen en dat hardlopen slecht was voor de ontwikkeling van het kind. Kinderen die buiten spelen, bewegen genoeg, was het devies. Inderdaad, vroeger! Het is algemeen bekend dat kinderen tegenwoordig veel minder bewegen, meer TV kijken of achter de computer zitten. Daarom is bij kinderen de noodzaak ontstaan om te gaan sporten.

Hardlopen biedt een aantal voordelen voor kinderen. Het is een goedkope sport. Je hebt in feite alleen een paar goede hardloopschoenen nodig! Je kind zal meer energie hebben en bij drukke kinderen is het juist een goede manier om energie kwijt te raken. Je kind zal mentaal sterker worden door te gaan hardlopen. En als hij of zij een wedstrijd meepikt, dan is dit ook een leerzame ervaring.

In deze groep leer je een goede looptechniek aan en ga je spelenderwijs je conditie verbeteren.

 

Start: 18.00 uur

Einde: 19.10 uur

Verzamelen bij: Het restaurant op het Griftpark, Blauwkapelseweg 30, Utrecht.

[huge_it_slider id=”7″]