Laatste Nieuws

Vanaf maandag 19 april jl. hebben wij weer officieel toestemming van de gemeente om, conform de coronaregels, training te verzorgen aan onze groepen op aangepaste locaties.

Buienradar

Peter Witteman
Als Beroeps Marinier ben ik lang geleden al met hardlopen in aanraking gekomen.
Nadat ik mijn eerste prestatieloopje op de Paaspolderloop in de Meern had gelopen is mijn enthousiasme alleen maar toegenomen, met als gevolg dat ik verschillende loopgroepen ben gestart.
Om mij te professionaliseren heb ik meerdere opleidingen gevolgd:

* Physical Performance Trainer, De Physical Performance Trainer neemt een centrale rol in binnen sportverenigingen en de fitness-trainers wereld. De PPT is in staat om blessures te herkennen, waar mogelijk te behandelen en op te trainen. Bij sporters die naar een hoger niveau willen, kan de PPT bij uitstek helpen om de zwakste schakels te herkennen en te verbeteren. De PPT kan sporters op alle niveaus begeleiden om het maximale uit zijn of haar performance te halen.* Runningtherapeut, Het doel van van deze cursus is de deelnemer de handvatten te verschaffen die nodig zijn om op verantwoorde en veilige wijze invulling te kunnen geven aan de runningtherapie; het therapeutisch inzetten van (hard-) lopen ten behoeve van de psychische gezondheid. Na het volgen van de cursus kunt u zichzelf runningtherapeut noemen. Door het deelnemen aan de cursus runningtherapie kunt u de meest relevante zaken die zich afspelen rondom het geven van runningtherapie, oftewel het therapeutisch inzetten van hardlopen (fysieke training), benoemen, herkennen en veilig in praktijk brengen. Aangezien runningtherapie een activiteit is die in veruit de meeste gevallen onderdeel is van een multidisciplinaire (complementaire) behandeling, weet u na het volgen van de cursus wie de meest essentiële partners zijn om mee in contact te treden en op welke wijze u die kunt benaderen. Met betrekking tot het nemen van fysieke- en psychologische veiligheidsmaatregelen weet u wat de grenzen zijn van uw professionele deskundigheid met als uitgangspunt, onbekend maakt onbekwaam en daarmee onbevoegd’.

* Sportrusten trainer, Sportrusten is een programma van 100 dagen. Je combineert slim hardlopen met rustig ademen en daar krijg je veel moois voor terug:

*Blijmoediger brein
*Meer energie
*Diepere slaap
*Hogere basissnelheid (bij een lage hartslag harder lopen)
*Betere concentratie

trainers_pw_100x100

* Cursus Inspanningsfysiologie & oefentherapie: nieuwe inzichten, Het doel van de scholing is kennistransfer op het gebied van inspanningsfysiologie en het toepassen van deze kennis bij het testen en trainen van patiënten in de (fysiotherapeutische) praktijk. Er worden presentaties verzorgd over inspanningsfysiologie, trainingsfysiologie en de toepassing hiervan bij klinische populaties in het cardiale, pulmonale en metabole domein.

* Medical Personal Trainer, deze opleiding is er op gericht om trainers uit de sport, fitnessbranche en revalidatiewereld protocollair te scholen voor de training van sporters/ patiënten, die hiervoor van de (para) medici toestemming of advies hebben gekregen. Het vervangt niet de professionele taken van de paramidici (fysiotherapeuten), maar er kan wel een samenwerking worden doorgevoerd tussen behandelen, therapie en trainen. Dit is een verantwoorde manier van opbouwtraining gebaseerd op de huidige inspanningsfysiologie en trainingsleer.

* Bij NLCOACH, kennis- en netwerkorganisatie van, voor en door coaches de cursus: Snelheid. Snelheid is wellicht de meest mysterieuze, complexe en moeilijkst te trainen motorische basis eigenschap.

* Bij NLCOACH, kennis- en netwerkorganisatie van, voor en door coaches de cursus: Basis van mentale begeleiding. Hierbij leer je de coach vaardigheden en- stijlen te gebruiken met als doel het vergroten van het zelfsturend,- lerend en- oplossend vermogen van de sporters.

*Allround Conditie- en herstel Trainer volgens de Rehaboom bij ITT (International Institute for Training) Erkend door het Nederlands Genootschap voor Sportmassage en het Korps Mariniers. Het revalidatiemodel “de Rehaboom” is een praktisch hulpmiddel bij geprotocolleerde training binnen de revalidatie. Stap voor stap worden de motorische grondeigenschappen -snelheid, kracht en uithoudingsvermogen- uitgewerkt in relatie tot alle grondvormen van bewegen.
*Voedingscoach van de Personal Training Academie bij EFAA opleidingen. Het voornaamste doel is het begeleiden van de sporter met correcte, kwaliteitvolle voedingstips en een goede voedingscoaching.


Bij Aart Stigter’s Sport- en Gezondsheidscentrum de opleiding:

*Running Instructor van AFN ( Aerobics en Fitness Intructor, personal trainers en Managers van sport- en gezondheidscentra) ism. CIOS Sittard. Erkend door ministerie van OC& W. (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap)

opleiding

Bij de KNAU heb ik onder andere de volgende opleiding gedaan:
*Trainer Jeugd Atletiek – Modules algemeen en lopen.
*Assistent Trainer Loop Groepen
 

Referenties Peter:

Loopclinics:

*Agis in beweging (div. groepen en afstanden)

*Diverse loopclinics i.s.m. Piet Callaars Loop Clinics ter voorbereiding op oa:

*Jaarbeurs Utrecht Marathon

*IJsselsteinloop

*Singelloop

*Maliebaanloop

*Linschotenloop

*Dam tot Dam loop

Bedrijvenclinics:

*Centraal Militair Hospitaal (verzorgen Bootcamp training aan Bedrijfsgroep Gezondheidszorg)

*Atos Origin

*Accon avm i.o.v. Aart Stigter

*Lopende zaken i.o.v. Aart Stigter

*Fortis vastgoed (ter voorbereiding op de 2- daagse survivalrun in Oostenrijk)

referenties_01

*Watson A.S. (ter voorbereiding op de Dam tot damloop van 2011 en 2012)

*Watson A.S. (ter voorbereiding op de Amersfoort Cityrun 2013)

Atletiekverenigingen:

AV Phoenix:

*Jeugdtrainingen meerkamp (B- C junioren)


*Training wegatleten (lange afstand)

AV Hellas:
*Training wegatleten (lange afstand)