Laatste Nieuws

Corona update: Dinsdag 12 januari heeft minister president Rutte aangekondigd dat Nederland in een verlenging van de lock- down gaat tot ten minste 9 februari. Buiten mag er wel gesport worden maar moeten volwassenen alleen of maximaal met zijn tweeën met 1,5 meter afstand sporten. Helaas ben ik hierdoor genoodzaakt om de trainingen tot nader order niet door te laten gaan. Blijf in iedergeval fijn sporten maar blijf vooral gezond!

Buienradar

logo_running_ztekst

Runningtherapie bij Peter Witteman Loop Clinics

Runningtherapie is het therapeutisch inzetten van een ‘rustige duurloop’ voor mensen met stress-gerelateerde klachten of om die juist te voorkómen. Dit kan een depressie zijn of andere psychische klachten, zoals bijvoorbeeld een burn out, angst- en stemmingsstoornissen, stress, vermoeidheid en slaapproblemen. Sinds langere tijd is bekend dat duurinspanning in de vorm van (rustig) hardlopen, de behandeling in positieve zin kan ondersteunen. Medicatie kan worden verminderd of zelfs gestopt. Wie wil dit niet? Er is immers geen medicijn zonder bijwerkingen. Runningtherapie helpt ook bij spanningsgerelateerde klachten, zoals rug- en nekklachten, vermoeidheidsklachten en concentratiestoornissen.

Het is een relatief laagdrempelige interventie die bij vrijwel iedereen toepasbaar en bovendien kosteneffectief is omdat het ook in groepsverband wordt aangeboden. Het gaat om het plezier in lopen dus niet om de prestatie, zowel beginners als gevorderden kunnen meedoen.

Door het regelmatig rustig hardlopen komen er stoffen vrij in je hersenen (dopamine, endorfine, serotonine) die er voor zorgen dat je je beter gaat voelen en neemt het stresshormoon cortisol af. Hierdoor krijg je een goed gevoel, word je actiever, brengt het je gedachten tot rust en kan je beter omgaan met stress. Je bent beter bestand tegen dingen die in het dagelijks leven op je afkomen.

Runningtherapie is een methodiek, bedacht en ontwikkeld door Bram Bakker en Simon van Woerkom (zie www.runningtherapie.nl ).
 
Werkwijze

-Duur cursus 10 weken
-Intake voor aanvang cursus (is in de prijs inbegrepen)
-Individuele begeleiding/ trainen in groepje van maximaal 3 personen
-Begeleiding één keer per week en twee keer per week zelfstandig trainen met behulp van een hardloopschema.
-Trainingsschema opstellen in samenspraak met cursist. Als het nodig is, wordt het trainingsschema aangepast aan de vorderingen die je hebt gemaakt
-Halverwege cursus tussenevaluatie
-Doordeweeks telefonisch bereikbaar voor advies en motivatie
-Eindevaluatie
-Eventueel doorverwijzing naar een van mijn bestaande loopgroepen

Indien er twijfels zijn over de lichamelijke mogelijkheden is een onderzoek door een arts of fysiotherapeut aan te bevelen.
 
Mogelijke Effecten

-Vermindering van psychische klachten
-Meer zelfvertrouwen
-Genieten zonder te hoeven presteren
-Plezier krijgen in hardlopen
 
Kosten

Aan runningtherapie zijn kosten verbonden.

-Kosten individuele begeleiding € 400,- voor de gehele cursus (inclusief het intakegesprek)
-Kosten standaard begeleiding runningtherapie € 25,- p/p per training (met 2/3 personen)
 
Meer weten of aanmelden voor de runningtherapie? Neem dan contact met mij op